Avv. Aurora Agostini

Home/Avv. Aurora Agostini
Avv. Aurora Agostini

Practice Areas

  • Иновативни старт-ап компании и капитал
  • Корпоративно право и корпоративно управување
  • Парници и арбитража
  • Спојувања и усвојување

Profile

Аурора Агостини дипломираше на правниот факултет при Универзитетот во Тренто. Таа е член на Здружението на адвокати на Тренто.

Таа се фокусира на корпоративното право за официјални и неофицијални компании во италија (приватен капитал, комерцијални договори, корпоративно владеење и спојувања и преземања) и закон за неликвиднсот (процедури пред банкрот и по банкрот). Ги владее италијанскиот, англискиот и германскиот јазик.