Prof. Avv. Andrea Vincenti

Home/Prof. Avv. Andrea Vincenti
Prof. Avv. Andrea Vincenti

Practice Areas

  • Иновативни старт-ап компании и капитал
  • Комерцијални договори
  • Парници и арбитража
  • Спојувања и усвојување

Profile

Андреа Винченти е адвокат и асистент професор по корпоративно право при Универзитетот Кор во Енна. Тој стана доктор по Бизнис право при Универзитетот во Палермо, магистер по Право на бизниси и компании при ЛУИСС Гвидо Карли и магистер по бизнис адвокати при Универзитетот Тре во Рим.

Тој дипломираше по Право Law summa cum laude при Универзитетот во Палермо во четвртата година од неговите студии.

Поранешен советник на Одделите за финансии и образование во регионот на Сицилија. Тој издал неколку трудови во полето на корпоративното право и е директор и службеник за усогласување на италијанските јавни и приватни компании . compliance officerfor Italian public and private companies.

Во 2007 година стана член на Комората на адвокати на Италија и десет години работи за компанијата Стагнод’ Алконтрес (Stagnod’Alcontres).